Tóth Balázs Gergely Ügyvédi Iroda

Pro Bono

2006 óta végzek jogi tanácsadást a Piliscsabai Polgármesteri Hivatal épületében a helyi lakosok számára. A jogi tanácsadás ingyenes, sem a Piliscsabai Önkormányzat, sem a szolgáltatást igénybe vevő állampolgárok részére nem számítok fel díjat. A tanácsadás kiterjed a lakosok jogi problémainak megbeszélésére, szóbeli tanácsadásra, jogi felvilágosításra. A segítségnyújtás peres és peren kívüli ügyekre is vonatkozik. Az elmúlt tíz évben mintegy kétszáz ügyfélnek adtam jogi tanácsot, segítettem jogi fogalmazványok, bírósági beadványok, felszólító levelek megfogalmazásában. A szolgáltatás igénybe vételéhez rászorultság igazolása vagy formanyomtatvány kitöltése nem szükséges.

A piliscsabai ingyenes jogi tanácsadás helye: Piliscsabai Polgármesteri Hivatal (2081 Piliscsaba, Kinizsi Pál u. 1-3.) A jogi tanácsadás ideje: minden héten pénteken 9 órától 11 óráig. A szolgáltatás igénybe vételéhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges, melyet a +36-20-391-5855-ös telefonszámon lehet megtenni. A hivatalban rendelkezésre álló időtartamon belül előzetes egyeztetés esetén lehetőség van telefonos konzultációra is. Ilyenkor a tanácsadás nem a hivatal épületében személyesen, hanem telefonon keresztül történik.

Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez.
(Az Európai Unió Alapjogi Chartája - 47. cikk)